top of page
  • Merlin

One year down, how much to go?


Alweer een jaar voorbij? Elk jaar zeg ik weer wat de tijd voorbij is gevlogen, maar dit jaar is echt bizar snel gegaan..

Exact een jaar geleden begonnen mijn onderwijs collega's weer met school en ging ik het avontuur aan om fulltime aan MadebyMerlin.com te werken. En ooooh wat is dat een ontzettend fijn avontuur. Ik kan nu gaan opsommen wat ik in een jaar heb gedaan en bereikt, maar het aller belangrijkst vind ik, dat ik al een jaar super blij ben met het werk wat ik mag doen. ( Oke, stiekem wel een beetje trots op de foto die ik maakt en nu mega groot langs de weg staat in Borne ter promotie van de Bornsche Maten) Geen enkele dag sta ik op met het gevoel dat ik weer aan het werk moet... Nee, ik mag weer! De ene dag vlieg je alle kanten op en de andere dag duik je achter de computer om de shoots te verwerken. Ik geniet echt oprecht van een flexibele (en aardig volle) agenda en het elke keer weer mensen blij maken met de foto's van hun trouwdag, of het geluk van hun gezinnetje.

Heeft zelfstandig ondernemer zijn dan alleen maar voordelen? Het liefst roep ik heel hard JA, want alle voordelen wegen voor mij niet af bij de nadelen. Natuurlijk moet je elke maand rond kunnen komen, de hypotheek betalen en het liefst ook nog wat overhouden voor gezellige uitstapjes. Het is niet dat ik, net als in loondienst, elke maand een vast bedrag van mijn baas op mijn rekening krijg. Je moet best hard werken om je opdrachten en inkomsten binnen te krijgen (dan nog niet gesproken of de belastingdienst ;)). Gelukkig is het voor mij een hele geruststelling dat als het niet zou lukken, ik in ieder geval mijn pabo diploma op zak heb. Maar ik mag mijn handjes dichtknijpen en heb mijzelf afgelopen jaar aardig kunnen voorzien.

Daarbij werk je wel veel in de weekenden. Een vrij weekend zit er zelden in. Bruiloften zijn vaak op vrijdag of zaterdag en de zondagen vind ik ideaal voor de familiereportages. Maar zo lang je er geen last van hebt en je leuk vindt wat je doet, is dat voor mij geen probleem.

Er is In ieder geval al 1 droom van me al uitgekomen, want ik ben fulltime bezig met mijn passie en verdien daar mijn brood mee. Maar dromen blijf je altijd doen. Want ja, ' If you can dream it, you can do it'

Dit weekend heb ik al een weekend bruiloft vastleggen op een fantastische locatie in Friesland. Wellicht gaat in de toekomst mijn droom uitkomen en mag ik buiten Nederland een prachtige destination wedding fotograferen. Of mag ik een keer voor een magazine fotograferen met stylisten, visagisten e.d. Een eigen pandje met collega's binnen de creatieve sector en zo kan ik nog wel even door dromen.

Best een gek idee dat je weer een jaar voor je klaar staat en ik volgend jaar deze tijd weet wat ik allemaal in 2018/2019 heb mogen doen. (Ik leef nog steeds in schooljaren ;)). Ik weet wel dat ik stiekem al best een beetje trots ben wat ik afgelopen jaar heb mogen bereiken en weer heel veel zin heb in aankomend jaar, hoewel het ook wel weer spannend is.


521 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page