top of page
  • Merlin

Mijn reis door Sri Lanka

Bijgewerkt op: 7 jan. 2020
23 juli 2019 was het dan zover. Bas en ik stapten met onze backpacks goed gevuld in het vliegtuig richting Sri Lanka. Een verre reis maken, was toch echt wel een droom die nu uitkwam. Na veel reisblogs en vlogs te hebben bekeken, dacht ik zeker goed voorbereid te zijn op onze verre reis. Ik had van te voren al besloten niet alleen maar bezig te willen zijn met het maken van de perfecte plaatjes. M'n grote camera liet ik thuis en m'n Olympus Pen EL7 ging mee.. Deze ging vooral mee om voor mezelf herinneringen vast te leggen. Ik wilde vooral de momenten goed kunnen beleven om ze later te herinneren. Uiteraard heb ik wel foto's gemaakt, maar vele malen minder dan tijdens andere vakanties. Hier zal ik wat verhalen in combinatie met een aantal foto's met jullie delen.

Na een reis van 6 uur en 4 uur, landden we op het internationale vliegveld van Colombo. Daar stond een shuttle bus ons op te wachten die ons naar ons hotel bracht.

De eerste dag werden we door een tuktukchauffeur rond gereden door Negombo. En vielen we van de ene verbazing in de andere! Een complete cultuurshock. Mensen die leven in krotten, onwijs veel vuil op straat, op elke hoek van de straat een zwerfhond, een vismarkt met hygiëne van niks, het chaotische verkeer. Alle dingen die je op alle prachtige beelden die op internet en social media voorbij komen niet worden gedeeld. We hebben de eerste week echt moeten wennen aan de cultuur.

Vanuit Negombo zijn we naar Anurahdaphura gegaan om tempels te bezoeken. Erg indrukwekkend. Met name hoe mensen zich zo geven voor hun religie! Na een dag tempels te hebben bekeken hadden we het ook wel weer gezien.

We hebben die dag nog wel enorm genoten van een prachtig uitzicht vanaf Mihintale.

Vanaf hier gingen we naar een heerlijk resort in Sigiriya. We vonden het heerlijk om geen mega resorts op te zoeken en het iets gemoedelijker en kleiner te houden. In Sigiriya hadden we raak en we hadden een heerlijke kamer op een prachtige complex met een fijn zwembadje. We werden zo vriendelijk ontvangen en de manager vloog alle kanten voor je op.. Gezien we 3 maanden na de aanslagen tijdens Pasen in Sri Lanka waren, waren alle hotel eigenaren zo blij met je komst. Ze hadden 3 maand nauwelijks of geen inkomsten gehad en je werd dan ook op handen gedragen.. alles voor een goede review op booking of tripadvisor. In Sigiriya beklommen we begin van de avond de Pidurangala Rock, om met zonsondergang een prachtig uitzicht te hebben over de bekende Lion Rock. Dit was echt een van de hoogtepunten van de reis. En met het heerlijke resort hebben we de dag daarna maar een chilldag gepland. Ook heel vervelend.


Vanuit hier gingen we naar Kandy. Een van de grotere steden in Sri Lanka. De ervaring met de bus die kant op was nog specialer dan Kandy zelf. haha. Wij vonden deze stad te druk en chaotisch. Gelukkig verbleven we er maar 1 nacht en hebben we ons met een tuktuk rond laten rijden om toch een beetje wat te zien van deze stad. En ja,, je fotografeert toch vaak de mooie plaatjes... Ook ik maak me hier schuldig aan.

Vanuit Kandy maakten we de beroemde treinreis richting Ella. We hadden geen kaartje op voorhand gekocht dus moesten eerder op het station aanwezig zijn om een tweede klas kaartje te bemachtigen. Voor 640 roepies totaal (€3,20) maakten we met z'n twee een 6.5 uur durende treinreis door de prachtige natuur. Wat vloog de tijd voorbij. De treinreis staat op Instagram vooral bekend om mensen die uit de deuren hangen en vervolgens de prachtigste shots te maken... En ja.. iedereen hing wel even uit die deur, voor het perfecte plaatje. Ik heb dit dus maar achterwege gelaten, want als iedereen het heeft... dan hoeft het van mij niet ;). De foto van de conducteur, die vind ik goud waard.

En vanuit het drukke Kandy na die mooie treinreis kwamen we aan in het heeeeerlijke Ella. Aan dit plaatsje ben je binnen no time verkocht. De prachtige natuur, de leuke mainstreet met (eindelijk) leuke en hippe restaurantjes. Hier zijn we dan ook 3 nachten gebleven. We hebben de highlights bezocht en met name lekker veel gechilld bij (de naam zegt het al) café Chill. Ella heeft geen woorden nodig, deze beelden zeggen genoeg.


Vanuit hier gingen we met een heeeele fijne bus naar Yala National Park. Oooh die busreis, hij was ellendig. Met 80 km door bergweggetjes met een overvolle bus. Niet te doen, maar hee, alles voor de ervaring ;). In Yala gingen we op Safari. M'n verwachting waren hoog, maar de dieren hadden er minder zin in. We hebben uiteraard wel een aantal wilde dieren gezien, met als hoogte punt een olifanten gezinnetje.

En na alle bezichtigingen werd het na twee weken tijd voor strand. Lekker niks doen en op het strand hangen. Na een kort bezoek aan Tangalle (wat echt verlaten was en waar je niet echt kon zwemmen in de zee) zijn we naar Mirissa gegaan. Dit strand was prachtig. Leuke restaurantjes, een mooie heldere zee, hoge golfen om te bodyboarden en we hadden er een fijn Bed & Breakfast. Hoewel het de eerste twee dagen top was kregen we daarna te maken met regen en bewolking. Het sfeertje was heerlijk in Mirissa en we zijn hier dan ook 4 nachten gebleven. Ik heb hier weer bijzonder weinig foto's gemaakt. Alleen op e highlights op de laatste dag heb ik een aantal foto's gemaakt. Waaronder Palmtree Hill... Weer zo'n bekend Instagram plaatje... en dat bleek wel weer! Een wachtrij met mensen die op die plek het perfecte plaatje wil maken. Een gezinnetje die uitgebreid de tijd neemt om er een hele shoot te doen.. Je raad het al.. Voor mij geen perfect plaatje op die berg.... Dan maar onder aan die berg,, en is het geen plaatje?

Hikkaduwa


237 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page