top of page
  • Foto van schrijverMerlin

De allereerste 'Day in the life shoot'

Sinds ik mama ben van Femm, merk ik dat mijn visie op mijn fotografie toch wat is aangescherpt of eigenlijk is versterkt. Mijn kracht van fotograferen ligt met name in het vangen van echte momenten. Tijdens een bruiloft ben ik niet alleen bezig met het schieten van die ene perfecte foto, maar juist naar de kleine, echte momenten tussendoor. Die momenten die je daarna snel vergeten bent.


Ik merk dat er ook in het dagelijksleven veel foto's/filmpjes worden gemaakt van de hoogte punten. De eerste keer dat een kindje staat, het eerste lachje, een grappig momentje of een foto in de allermooiste kleertjes waarbij het kindje in de camera kijkt, maar wanneer wij thuis het hebben over bijvoorbeeld de eerste weken met Femm, dan denken we 'Hoe was dat ook al weer? Hoe deden we dat ook al weer?' .. Juist de alledaagse dingen die jullie gezinnetje bijzonder maakt, zijn juist zo mooi om op beeld te vangen. Dat je later als je groot bent de foto's terug kijkt en denkt, 'Oooohja, ik danste het liefst in m'n onderbroek' of je ziet terug wat jouw lievelingsboekje was.


Daarom besloot ik hier actie op te zetten.. Waarom zoek ik geen gezinnetje waar ik een ochtendje kan meedraaien om daar alledaagse dingen vast te leggen, zonder dat ik maar iets regisseer. Ik leg vanuit mijn oogpunt vast wat er gebeurt en hoe een doorsnee ochtend in het weekend eruit ziet. Na een oproep op mijn socials kreeg ik enorm veel leuke reacties en was het heerlijke gezinnetje van Daan en Janneke de 'gelukkige'.


Het ging echt precies zoals ik had gehoopt! We dronken samen een kopje thee en koffie, de kids waren aan het spelen en ondertussen maakte ik foto's wat er allemaal gebeurde. Voor mijn gevoel was ik een soort van bekende die toevallig even langs kwam en de camera had meegenomen. De kinderen deden gewoon lekker waar ze zin in hadden en Janneke en Daan deden niets anders dan dat ze normaal ook niet zouden doen. Mijn fotografie hart maakte een sprongetje. Wat was dit heeeeerlijk om te mogen doen en zo mee te draaien in een zondagochtend van dit gezin. Onnodig om allemaal te vertellen wat ze hebben gedaan die ochtend, daar hebben we de beelden voor.....
Dankjewel lieve toekomstige collega's!

'Wij hebben ook een fototoestel'


2.158 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page